Diş Eti Ağrısını Ne Geçirir ? / Konya

Mart 11, 20230

Diş eti ağrısını ne geçirir ?

Diş etlerinizde rahatsızlık hissediyorsanız, ağrıyı hafifletmek için yapabileceğiniz birkaç şey olduğunu bilmeniz önemlidir. İster şişmiş diş etleri ister diş apsesi gibi daha ciddi bir durum olsun, bir profesyonelden tıbbi yardım alana kadar ağrıyı hafifletmek için evde atabileceğiniz bazı basit adımlar vardır.

 

Ağrıyan diş etleri söz konusu olduğunda, ağrınızı hafifletmek için yapabileceğiniz birkaç şey vardır.

Ağrıyan diş etleriniz için bir çözüm bulmaya çalışmadan önce, ilk etapta onlara neyin neden olabileceğini anlamak önemlidir. Diş eti ağrınızın günlük yıpranma ve aşınmadan daha ciddi bir şeyden kaynaklandığını düşünüyorsanız, hemen diş hekiminize görünün.

Diş eti hastalığına kötü ağız hijyeni veya dişlerde aşırı plak birikimi (yemek yediğimizde oluşan yapışkan bakteri tabakası) gibi birçok faktör neden olabilir, ancak periodontal hastalık geliştirme riskinizi artırabilecek bazı yaşam tarzı seçimleri de vardır: sigara içmek; çok miktarda şeker tüketmek; yeterince meyve ve sebze yememek; aşırı alkol veya kafein kullanımı; stres.*

Rahatsızlığınızı neyin tetiklediğini belirledikten sonra -bu risk faktörlerinden biri ya da tamamen başka bir şey olsun- diş ağrısını hafifletmek için herhangi bir ev ilacı denemeden önce sorunu hafifletmeye yönelik adımlar atmak isteyebilirsiniz.

 

Bir diş ağrısı hissettiğinizde yapmanız gereken ilk şey, buna neyin sebep olduğunu bulmaktır.

Diş ağrısı hissettiğinizde yapmanız gereken ilk şey, buna neyin sebep olduğunu bulmaktır. Diş çürüğünüz, diş eti enfeksiyonunuz ya da tedavi gerektiren başka bir durumunuz olabilir. Sadece bir diş ağrısı ise, rahatlamak için birçok seçenek vardır.

 

Daha sonra, ağzınızda iltihaplanmaya neden olabilecek yiyecekleri kesin.

  • Şeker oranı yüksek gıdalardan kaçının. Şeker, diş etlerinizi tahriş eden ve enfeksiyona yol açan plak oluşumuna neden olabilir.
  • Baharatlı yiyeceklerden uzak durun. Baharatlı yemekler lezzetli olabilir, ancak ne kadar yediğinize ve ne sıklıkta tükettiğinize dikkat etmezseniz diş eti hastalığına yakalanma riskinizi de artıracaktır.
  • Mümkünse kahve ve şarap gibi asitli içeceklerden uzak durun; asit, zamanla diş minesini aşındırabilir ve sıcak ya da soğuğa karşı hassasiyeti artırabilir (bu da bazı insanların dişleri ağrısa bile neden sabahları bir fincan kahveye uzandıklarını açıklayabilir).
  • Kuruyemiş gibi sindirimi zor gıdalardan kaçının çünkü bunlar periodontal hastalık riskinin artmasıyla ilişkilendirilmiştir.* Patates cipsi veya kraker gibi tuzlu atıştırmalıkları atlayın; bu ürünler zaman içinde diş etlerinin şişmesine veya diş çürümesine yol açabilecek yüksek düzeyde sodyum içerir.
diş eti ağrısı, konya diş hekimi
Diş eti ağrınız için sitemizden randevu alabilirsiniz.

Daha sonra: Diş eti dokusunda şişme yaşıyorsanız, etkilenen bölgeye her seferinde 10 dakika boyunca soğuk kompres uygulamayı deneyin.

Diş eti dokusunda şişme yaşıyorsanız, etkilenen bölgeye her seferinde 10 dakika boyunca soğuk kompres uygulamayı deneyin. Belirtiler azalana kadar gerektiği kadar tekrarlayın. Buz, şişliği ve ağrıyı azaltmaya da yardımcı olabilir.

 

Bazen diş etlerinizin içinde kalsiyum birikintileri oluşarak şişmelerine ve iltihaplanmalarına neden olur.

Bazen diş etlerinizin içinde kalsiyum birikintileri oluşarak şişmelerine ve iltihaplanmalarına neden olur. Bu küçük taşlar genellikle dişlerinizi düzenli olarak fırçalamamak veya diş ipi kullanmamak gibi kötü diş hijyeninden kaynaklanır. Ayrıca diyabet (yüksek kan şekeri seviyelerine neden olan), romatoid artrit (otoimmün bir hastalık) veya tiroid hastalığı (metabolizmayı kontrol eden bir bez) gibi tıbbi bir durumunuz varsa da oluşabilirler.

Bu durumlardan herhangi birine sahipseniz, periodontal hastalık belirtilerinin erkenden yakalanabilmesi ve sorunlu bölgenin çıkarılması için ameliyat veya diğer invaziv prosedürleri gerektirecek kadar şiddetli hale gelmeden önce uygun şekilde tedavi edilebilmesi için düzenli kontroller için bir diş hekimine görünmeniz önemlidir.

 

Ağrı devam ederse, kontrol edilmesi ve uygun şekilde tedavi edilmesi için diş hekiminizden bir randevu alın.

Ağrı devam ederse, kontrol ettirmek ve uygun şekilde tedavi ettirmek için diş hekiminizden randevu alın.

Diş ağrınız varsa, bir diş hekimine görünün.

Baş ağrınız veya migreniniz varsa, derhal tıbbi yardım alın; bu görmezden gelinecek bir şey değildir!

 

Ağrıyan diş etleri söz konusu olduğunda, bir profesyonelden tıbbi yardım alana kadar ağrıyı hafifletmenin birkaç yolu vardır

Diş eti ağrınız şiddetliyse, bir profesyonelden tıbbi yardım almanız önemlidir.

Diş eti ağrınız şiddetli değilse ancak yine de dikkat edilmesi gerekiyorsa, aşağıdaki ipuçlarını deneyin:

  • Baharatlı yiyecekler ve sıcak içecekler gibi ağızda iltihaplanmaya neden olan yiyeceklerden kaçının.
  • Kendinizi daha iyi hissedene kadar her seferinde 10 dakika soğuk kompres uygulayın (beze sarılmış buz küpleri kullanabilirsiniz). Kompres uygularken çok fazla baskı uygulamadığınızdan emin olun, çünkü bu diş etlerinin içindeki dokuya zarar vererek işleri daha da kötüleştirebilir – eğer bu olursa, hemen kullanmayı bırakın!

Bir Cevap bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Gerekli alanlar işaretlendi *

Varlik 1

Telefon: 0332 323 97 97
Adres: Meram Yeniyol Cad. No : 94
E-posta: info@dentium.com.tr

Sosyal Medya

Bu sosyal bağlantılarda Dentium ‘u ziyaret edin ve bizimle bağlantı kurun. Hesaplarımızı takip ettiğinizden emin olun.

Yasal Uyarı

Site içeriğinde bulunan bilgiler bilgilendirmek içindir, bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amacıyla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Dentium Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği © 2022 Tüm hakları saklıdır.

Fibrika

Dentium Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği © 2022 Tüm hakları saklıdır.

bt_bb_section_top_section_coverage_image