Diş çürüğünün pulpa adını verdiğimiz dişin sinir ve kan damarlarının bulunduğu kısma kadar ilerlediği durumlarda pulpa dokusunun çıkarılarak sinirlerin bulunduğu kanalların vücut ile uyumlu dolgu materyalleri ile doldurulması işlemidir. Tedavi tek seansta bitirilebildiği gibi genellikle 2-3 seans sürmektedir.
Gülüş tasarımı , hekimlik ve sanatın beraber uygulanarak , kişiye özel ideal gülüşü bulmaktır. Kişinin şahsi istekleri ile sağlık ve doğallığı da birleştirerek sağlıklı bir gülüş planlamaktır.
Bir ya da birkaç diş eksikliğinde ağızda mevcut dişlerden , implantlardan destek alınarak veya sağlıklı diş dokusunda çok fazla kayıp olan dişlerin restorasyonu amacı ile yapılan protezlerdir.
– Gebelik döneminde,
– Diyabet (Şeker) hastalarında
– Bayanlarda adet dönemlerinde
– İlaç kullanımına bağlı durumlarda
– Strese bağlı hallerde
– Diş sıkma ve gıcırdatma durumlarında,
– Ağız ve diş bakımının yeterli yapılamadığı durumlarda.
– Diş hekimi fobisi ve diş tedavisi korkusu olanlar
– Koopere olamayan çocuk hastalar
– İleri derecede sistemik hastalığı olan yaşlı hastalar
– İlaç alerjisi olanlar
– Engelli hastalar
Diş hekimliğinde konservatif tedavi, diş hekiminin çürük oluşmasını engelleme çabalarından başlar, oluşan çürüğü fazla ilerlemeden tedavi etmeye veya çürüğü temizleyerek kaybolan diş dokusunu onarmaya kadar uzanır.
Hastanın, ilk ziyaretinde alınan anamnezi (şikâyetinin ve genel sağlık durumunun hikâyesi), çekilen röntgenler sonucunda konulan tanı, hekimi konservatif veya endodontik tedavi konusunda bir seçim yapmaya götürür. En basit konservatif tedavi; çürüğün oluşumunu engelleyecek önerilerdir. En bilineni ve yaygını ise çürük oluşan bir dişin, dolgu malzemeleri yardımıyla onarılmasıdır.
Düzgün diş ve çeneler, iyi bir yüz estetiğinin ve güzel bir gülümsemenin ayrılmaz parçasıdır. Aynı zamanda kişinin etkin şekilde ısırıp çiğnemesi ve konuşmasına yardımcı olmaktadır. Diş eti hastalıklarına ve çürüğe yatkınlığı azaltmakta, sağlıklı diş ve dişetlerine katkıda bulunmaktadır. Çene eklemi bozuklukları gibi fonksiyonel sorunların oluşumunu azaltmakta, bu bozuklukların tedavisinin önemli bir parçasını oluşturmaktadır.
Merak ettiğiniz sorular için bizimle iletişime geçebilir, tedavileriniz için randevu işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Kimyasal yapıştırıcılarla yapıştırılan braketlerin kırılmasını önlemek için çerez, cips gibi yiyeceklerden uzak durmak, asitli içecekleri mümkün olduğunca az tüketmek ve elma gibi ısırma gerektiren yiyeceklerden de mümkün olduğunca uzak durmak gerekir.
Mutlaka ağız hijyenine azami düzeyde dikkat etmek gerekir. Dişlerin üzerinde tel bulunduğu için yiyecek artıkları çok daha kolay bir şekilde kendine yer bulabilecektir. Bu yüzden mutlaka günde üç defa dişler fırçalanmalı ve ağız çalkalanmalıdır.
Ağız kokusunun, Diş çürükleri, diş iltihapları, mide problemi kaynaklı ve üst solunum yolu problemleri gibi birçok nedeni vardır.
Dişten kaynaklı nedenlerde; yani çürük dişlerin tedavi edilmesi, iltihaplı dişlerin tedavi edilmesi ve diş temizliğinin düzenli olarak yapılmasıyla ağız kokusu önlenebilir.
Bu durumların ardından devam eden kötü ağız kokusu var ise, iç hastalarıkları uzmanına hastamız yönlendirilerek sistemik açıdan nedenleri saptanabilir.
Ağızda ve dişlerimizde oluşan plak, diş taşı, sigara lekeleri gibi istenmeyen tüm artıkların ultrasonic ve özel aletlerle temizlenme işlemine detertraj denir. Detertraj işlemini 6 ayda bir düzenli olarak doğru bir şekilde yapıldığında hiç bir zararı yoktur. Aksi halde yapılmadığında diş eti problemleri ve diş çürükleri için gerekli zemin hazırlanmış olur.
Randevunuzu hekim belirterek oluşturduğunuz zaman, seçtiğiniz hekiminizin müsaitlik durumuna göre randevu saati belirlenip size e-posta veya telefon numaranız ile dönüş sağlanacaktır. Doktor tercihiniz yok ise seçimi boş bırakıp, uygun uzman hekimlerimizin en erken boş randevu saatinde randevunuz oluşturulup size dönüş sağlancaktır.