Diş Eti Kaybı Nedir / Nasıl Oluşur ?

Aralık 16, 20220

Öncelikle, diş eti kaybı (periodontal hastalık olarak da bilinir) dişlerinizin çevresindeki diş etlerinin iltihaplanması ve yerinden oynaması nedeniyle meydana gelen bir durumdur. Bu hastalık diş etlerinin aşırı iltihaplanması ve dişlerin kaybına neden olabilir.

Diş eti kaybının en sık görülen sebebi, dişlerinizi yeterince iyi fırçalamamanız ve diş taşı oluşumuna neden olan plak ve bakteri birikimine izin vermenizdir. Ayrıca, aşırı tüketilen şekerli yiyecekler ve içecekler, sigara içme, hormon değişiklikleri, stres ve bazı ilaçlar da diş eti kaybına neden olabilir.

diş eti kaybı
diş eti kaybı için sitemizden randevu alabilirsiniz.

Diş eti kaybının ilk belirtileri, dişlerin hafifçe sallanması, diş etlerinde kanama ve dişler arasında boşluklar oluşmasıdır. Bu belirtiler görüldüğünde, bir diş hekimine başvurmak önemlidir. Diş eti kaybının önlenmesi ve tedavisi için, dişlerinizi düzenli olarak fırçalamak ve diş taşı oluşumunu önlemek için diş ipi kullanmak önemlidir. Ayrıca, diş hekiminizden alacağınız profesyonel temizlikler de diş eti kaybını önlemeye yardımcı olabilir.

Eğer diş eti kaybınız varsa ve tedavi edilmediği takdirde dişlerinizin kaybına neden olabilir. Bu nedenle, diş eti kaybınızın erken teşhis edilmesi ve tedavi edilmesi önemlidir. Tedavi seçenekleri arasında, diş eti cerrahisi ve dişlerinizin desteklenmesi için protezler gibi seçenekler bulunmaktadır.

Diş eti kaybının önlenmesi için, dişlerinizi düzenli olarak fırçalamak ve diş taşı oluşumunu önlemek için diş ipi kullanmak önemlidir. Ayrıca, diş hekiminizden alacağınız profesyonel temizlikler de diş eti kaybını önlemeye yardımcıdır.

Bir Cevap bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Gerekli alanlar işaretlendi *

Varlik 1

Telefon: 0332 323 97 97
Adres: Meram Yeniyol Cad. No : 94
E-posta: info@dentium.com.tr

Sosyal Medya

Bu sosyal bağlantılarda Dentium ‘u ziyaret edin ve bizimle bağlantı kurun. Hesaplarımızı takip ettiğinizden emin olun.

Yasal Uyarı

Site içeriğinde bulunan bilgiler bilgilendirmek içindir, bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amacıyla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Dentium Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği © 2022 Tüm hakları saklıdır.

Fibrika

Dentium Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği © 2022 Tüm hakları saklıdır.

bt_bb_section_top_section_coverage_image