Diş Eti Büyümesi Nasıl Gerçekleşir ? / Konya

Şubat 3, 20230

Diş eti büyümesi nasıl gerçekleşir ?

Aşırı diş eti büyümesi olarak da bilinen diş eti büyümesi, diş etlerinizin genişlediği bir durumdur. Bu, diş eti hastalığı ve diş kaybı dahil olmak üzere çeşitli nedenlerle meydana gelebilir. Bununla birlikte, çoğu diş eti büyümesi vakası iyi huyludur ve tedavi veya ameliyat gerektirmez.

 

Diş eti büyümesi !

Diş eti büyümesi, fibröz bağ dokusu adı verilen bir doku büyümesinden kaynaklanır. Bu doku, diş etleriniz ve dişleriniz de dahil olmak üzere vücudun herhangi bir yerinde bulunabilir. Gerçek bir tümör değildir ve tedavisi için ameliyat gerekmez. Diş eti büyümesi vakalarının çoğu iyi huyludur, ancak bazıları kanserli olabilir.

Fibröz bağ dokusu bir bağ dokusu türüdür. Bağ dokuları vücutta en bol bulunan hayvansal doku türüdür ve insanlardaki tüm organik maddenin yaklaşık %30 ila %40’ını oluşturur. Deri, kemikler ve kıkırdak dahil olmak üzere vücudun her yerinde bulunurlar.

 

Gerçek bir tümör değildir ve ameliyat gerektirmez.

  • Gerçek bir tümör değildir, ancak sorunlara neden olabilir.
  • Zararlı değildir, ancak rahatsızlığa neden olabilir.
  • Diş eti dokusunu ameliyat veya ilaçla da tedavi edebilirsiniz.

Yirmi yaş dişlerinin etrafındaki çene kemiğinizde ağrı veya rahatsızlık hissederseniz, hemen diş hekiminizle konuşun.

diş eti büyümesi
Diş eti büyümesi için sitemizden randevu alabilirsiniz.

Diş eti büyümesi: vakalarının çoğu iyi huyludur, ancak bazıları kanserli olabilir.

Aşırı diş eti büyümesi: Diş eti büyümesi vakalarının çoğu iyi huyludur, ancak bazıları kanserli olabilir. Aşırı diş eti büyümesi yaşıyorsanız, nedenini belirlemek için diş hekiminize veya doktorunuza görünün. Ağrı veya çiğneme güçlüğü yaşıyorsanız da bir diş hekimine görünmelisiniz.

Diş etlerinizde iki hafta içinde iyileşmeyen ve bir aydan uzun süre devam eden bir yara varsa, bu periodontal hastalığın (diş eti hastalığı) bir göstergesi olabilir.

Başka herhangi bir belirti olmaksızın diş eti boyutunda hızlı bir artış gelişirse, herhangi bir tedavi veya ameliyat geçirmeden önce diş hekiminizin bakmasını beklemek en iyisi olabilir.

Başka herhangi bir belirti olmaksızın diş eti boyutunda hızlı bir artış gelişirse, herhangi bir tedavi veya ameliyata girmeden önce diş hekiminizin bir göz atmasını beklemek en iyisi olabilir. Diş eti büyümesi ciddi bir tıbbi durum değildir ve ağrı veya rahatsızlığa neden olma eğiliminde değildir. Ancak diş etleriniz ağrılı ve şiş ise ya da diş etlerinde kanama veya dişlerde sallanma gibi başka belirtiler varsa, en kısa zamanda diş hekiminizden bir değerlendirme almanız önemlidir.

 

Diş eti büyümesi tehlikeli değildir, ancak tedavi edilmezse çiğneme ve yutma ile ilgili sorunlara neden olabilir.

Diş eti büyümesi hem yetişkinlerde hem de çocuklarda görülebilen bir durumdur. Tehlikeli değildir, ancak tedavi edilmezse çiğneme ve yutma ile ilgili sorunlara neden olabilir. Diş eti büyümesi, dişlerinizin ve çene çizginizin etrafındaki diş etlerinin büyümesini ifade eder.

Diş eti büyümesi, diş eti yüzeyinizde çok fazla bakteri olduğunda ortaya çıkan iyi huylu bir durumdur (gingivitis). Tedavi edilmezse, bu durum zamanla diş eti hastalığı riskinin artmasına ve diş çekimi, dolgu veya kron yerleştirme prosedürleri gibi cerrahi veya diş tedavilerinden sonra enfeksiyon riskinin artmasına neden olur.

Aşırı diş eti büyümesi, her iki ucuna yumuşak kıllar/sert kauçuk uçlar takılmış elektrikli bir diş fırçası kullanarak diş eti çizginizin altındaki plağı temizleyecek bir diş hekimi tarafından tedavi edilebilir, böylece günlük olarak plağın biriktiği tüm alanlara ulaşabilir ve yine de altındaki hassas dokuya zarar vermeyecek kadar naziktir!

Bir Cevap bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Gerekli alanlar işaretlendi *

Varlik 1

Telefon: 0332 323 97 97
Adres: Meram Yeniyol Cad. No : 94
E-posta: info@dentium.com.tr

Sosyal Medya

Bu sosyal bağlantılarda Dentium ‘u ziyaret edin ve bizimle bağlantı kurun. Hesaplarımızı takip ettiğinizden emin olun.

Yasal Uyarı

Site içeriğinde bulunan bilgiler bilgilendirmek içindir, bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amacıyla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Dentium Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği © 2022 Tüm hakları saklıdır.

Fibrika

Dentium Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği © 2022 Tüm hakları saklıdır.

bt_bb_section_top_section_coverage_image